17 EKİM DÜNYA ASSUBAYLAR DAYANIŞMA GÜNÜ

Assubaylık, uluslararası alanda da kabul görmüş bir meslektir ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin adeta belkemiği niteliğindedir.
Türkiye Emekli Assubaylar Derneği’nin kuruluş günü olan 17 Ekim, “Dünya Assubaylar Günü” olarak ilan edilmiş ve yılda bir kez de olsa Assubaylarımıza ve görevlerine verilen değerin hatırlanması ve hatırlatılması bakımından oldukça mühim bir gündür.

Assubaylık da mesaisi ömür boyu devam eden mesleklerden bir tanesidir.
Tarih boyunca başta terörle mücadele olmak üzere bütün sıcak çatışmaların en ön saflarında yer alan Assubaylarımızın değeri maalesef bilinmemekte ve bu hususta hükümetin demokratikleşme paketleri gibi daha farklı konularla yoğun olması sebebiyle gerekli hiçbir adım atılmamaktadır.
Kurşun rütbe seçmezken Türkiye’de Assubaylarımıza karşı negatif ayrımcılık yapılmaktadır.
Hem hükümetin hem de Genelkurmayın görmezden geldiği Assubaylarımız sadece ordumuzun değil, milli birlik ve beraberliğimizin de birer sigortasıdır.
Son 10 yılda Türkiye, haine vermediği kadar şehidi Assubay intiharlarıyla vermektedir ve bu sayı AKP’nin askeri sindirme politikaları sonucu giderek artmaktadır.
Iğdır’dan Edirne’ye bütün Assubaylarımız devletten hakkı olanı; özlük haklarının iyileştirilmesi, kendilerine uygulanan ekonomik ayrımcılığın kaldırılması, daha elverişli çalışma ortamları talep etmektedir.
Bizler, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, milli birlik ve beraberliğimizin aziz bekçileri olan Assubaylarımızı görmezden gelen zihniyetin karşısında yer almaya ve cevap bulana kadar onların sorunlarını dillendirmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta milli mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, vatanı için canını ortaya koymuş bütün şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anar, bütün Assubaylarımızın 17 Ekim Dünya Assubaylar Günü’nü kutlarız.
       Dr.Sinan OĞAN

Y O R U M : Atatürk, birçok isyanın bastırılması için, dirayetinden emin olduğu, kendisini çok iyi tanıdığı 4 madalyalı Assubay Çerkes Ethem’i görevlendirdi.
Atatürk, Antep yöresinin savaşçı çetelerini oluşturması ve Fransızlarla Ermeni çetelerinin dağıtılması için, dirayetinden emin olduğu ve ölünceye kadar yanından hiç ayırmadığı, sonra Antep Kahramanı ünvanı verdiği Assubay KILIÇALİ’yi görevlendirdi.
Daha niceleri.
Ve sonuç başarı.
Bu meslek mensuplarına sahip olmak, hem milli hem de vicdani sorumluluktur.
Gnkur. Bşk. Org. İlker Başbuğ, assubaylara bazı haklarının verilmesi için çalışmış ve bir kısmını başarmıştır.
Hiç ilgilenmeyen Genelkurmay Başkanları çoğunluktadır.