SAHTEKARLIKLA SUÇLANAN AVUKAT YAŞAR CAN: İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ

 KONUT YAPI KOOP YÖNETİM KURULU, ORTAKLARINA YAYINLADIĞI YAZIDA “YAŞAR CAN, DENETİCİ MEHMET GÜL’ÜN DEPREMDE ÖLÜMÜNE SEVİNECEK KADAR İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ BİR İNSANDIR DEDİ.

Zaman, 2000 yılı Şubat ayı: Eski Öğretmen olan, şimdi AYVALIK avukatlarından Artvin‘li Yaşar Can, yönetimindeki kooperatif ortaklarına; “Müteahhidin sözleşmesini feshedelim, biz size daha ucuza ve bir sene içinde inşaatlarınızı bitirip teslim edeceğiz diyerek ortakları aldattılar, sözleşmenin feshedilmesini sağlayıp ortakları büyük bir risk altına soktular.

Kooperatif denetçisi Mühendis Albay Satılmış Bezci, denetim raporlarıyla da aynen bu cümleyi kullanarak (KOOPERATİFİ BÜYÜK RİSK ALTINA SOKTUNUZ) şeklinde tenkit ettiler.

Ayrıca, Yönetici Yaşar CAN aleyhine Denetim Raporu veren Sn. Denetici Mehmet GÜL, depremde yıkılan enkazın altında kalıp ölünce, bu müessif olayı kooperatif üyelerine yazılı olarak bildirirken üzüntüsünü değil, “ÖLÜMÜYLE İLAHİ ADALET GERÇEKLEŞMİŞTİR” şeklinde yazarak sevincini dile getirmiştir. Bu densiz duyuruyu gören Yönetim Kurulu’nun diğer üyeleri, arkadaşları Yaşar CAN‘ı yeren bir duyuru daha hazırlayarak, Merhum Mehmet GÜL hakkında üzüntüsünü dile getirip, Yaşar CAN için “İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ” deyimini kullanmıştır. Bu tarihten sonra da kooperatifte mevcut üyeler teker teker ayrılmış, sadece 7 kişi kalmıştır.

Nitekim, bu nedenle kooperatif ile müteahhit mahkemelik oldu, tabiatıyla müteahhit mahkemeyi kazandı.

Ancak o zamanki Başkan Yaşar Can müteahhide; Sana imzalayıp verdiğim ve ‘işleme koymayacağına’ dair söz verdiğin 60 milyar liralık senedi iptal edip, barış yapman halinde kendi kooperatif hissemi de sana verip bir kısım zararını da böylece ben kapatacağım” diye NAMUS sözü vermesi üzerine, müteahhit anlaşmayı kabul edip, 60 milyar liralık senedi kullanmadı (60 milyar lira, faizleriyle birlikte 215 milyar lira ediyordu, o devirde faizler %130 idi, yapılan dairelerin fiyatı da 20 milyar lira idi).

Müteahhit verdiği sözleri yerine getirdikten sonra Yaşar Can, kendisinden verdiği söz gereği hisse devri istenince, müteahhidin telefonuna, “ben o sözü, barış yapmadan önce yakamdan düşmen için söyledim, hissemi vermiyorum” mesajını çekip, aynı sözleri aracı avukata da şifaen söyleyen Yaşar Can, MÜTEAHHİDİN BİR EVİNİ GASP EDEREK, verdiği namus sözüne ihanet etmiştir.

Avukat Yaşar Can, Yöneticisi olduğu kooperatifte sahtecilik yaptı iddiasıyla şikayette bulunan kooperatif ortağı, delil yetersizliği nedeniyle şikayeti kabul edilmeyince; bu defa kendisine hakaret ettiği nedeniyle Av.Yaşar CAN tarafından şikayetçi olundu.

Av. Yaşar CAN, mahkemeye verdiği dilekçesinde, şikayetçi olduğu kooperatif ortağının kendisine iki daire vermesi halinde davadan vaz geçeceğini ve onu affedeceğini ifade etti.
Aslında şikayet ettiği şahsın Av. Yaşar CAN‘dan bir daire alacağı olduğuna dair belgeler var. Yaşar CAN tarafından o şahsa konu ile ilgili olarak gönderdiği mesajlar var.
Yaşar CAN, kendisi o şahsa bir daire borçlu olduğu halde, fırsatçılık yapıp, dairesini verip borcunu ödemek yerine, borcunun üç mislini kendisi almaya çalışarak, kolay yoldan çıkar sağlamak istiyor” denildi.

Av.Yaşar Can‘ın şikayetçi olduğu kooperatif ortağı bazı belgeleri de beraberinde getirip, mahkemede hakime; İzin verirseniz sahtekar Yaşar’ın gerçekten yaptığı bu sahteciliğin evrak ve video belgelerini getirdim, size takdim etmeme izin verirseniz ispat edebilirim demiş, ancak Sn. hakim; şikayet mercii savcılıktır” deyip, bu talebi kabul etmemiş, hakaretin varlığını kabul ederek sadece 1.500 lira para cezası vermiş, ama Koop ortağının sabıkası olmadığı için bu para cezasını da ödememiş, affedilmiştir.
Yani yaptığı iddia edilen sahtecilik suçundan dolayı ceza almaktan kurtulan Yaşar CAN, fırsatçılık edip 1500 lira karşılığında 2 yazlık daire istemiş, fakat Cumhuriyet hakimi tarafından reddedilmiştir.

NOT: Artık O kooperatifte, hiç bir üyenin evi yoktur.

: Alttaki yorumları da okuyunuz. Kendi yorumunuzu da yazınız. Yorumlar haberin tamamlayıcısıdır. Ancak Yorum suçlu hakkında bile olsa hakaret seviyesinde olunca, farkına varıldığında veya ilgili tarafından ileti ile bildirilince, tarafımızdan silinmektedir.

Y O R U M L A R     :

Bu Yaşar CAN pek uyanıkmış ama. Fırsatçılığı iyi biliyor..  (uzola@hotmail.com)

Çok yazık, alacaklıya bu hain mesajı çekti ise, kendisine olmasa bile, ilahi adalet torun torbasına yükler cezayı..  Haksız Mal mülk edinmek pahasına gelecek nesline bedel yüklemesi hangi vicdana sığar? KAHRETSİN..  VinaBa@hotmail.com

1 comment