T.C. YURTTAŞIMIZ YURTSEVER GAYRİMÜSLİMLERE MEMURLUKTA AYRICALIK VAR MI??

T.C. YURTTAŞIMIZ YURTSEVER GAYRİMÜSLİMLERE AYRICALIK VAR MI?

Ben bugün bir yaraya değinmek istiyorum:

Emekli bir askerim. Emrimde askerlik hizmetini yapan yurtsever askerlerimin bazılarının isimlerini halen hatırlarım: Bensiyon Bahar, Ardaş Ermenyan, Sofaklis Minapolos bunlardan birkaçıdır..

Halen çok saygı duyduğum yurtsever gayrimüslim Türk vatandaşı dostlarım var. Kalifornia/San Francisco’da tanıdığım genç Ermeni kökenli bir ABD yurttaşından, düşmanlık değil, Türkiye ve Türklere sevgi muamelesi gördüm.

Hatırladığım kadarıyla, merhum Hrant DİNKBen polis olmak istiyorum, rütbeli asker olmak istiyorum, izin vermiyorlar” deyip gözyaşı dökmüştü. Bu Hrant DİNK Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgale karşı çıktığı için, Yurtdışındaki Ermeni diasporası tarafından lanetlenmişti. “Avrupalı Ermenistan’ı kışkırtarak huzursuzluk yaratıyor, Ermeni diasporası da kışkırtıyor” demişti.

Askeri öğrenci iken, Yanaşık Düzen Eğitimi aldığım Yedek Subay, Ermeni kökenli bir Türk vatandaşı, Türk Subayı idi.

Geçmişte Gayri Müslim bazı subayların isim değiştirerek orduya girdiği, isim değiştirerek Polis Kolejine girdiği söyleniyordu. Aynı durum halen bugün de uygulanıyor (ispat edebilirim).  Bir müslim ismi edinerek Güvenlik kuvvetlerine giriyorlar, yada memur oluyorlar’ diye biliniyor. Devletimizin bunlardan haberi yok mu? Olmaması imkansızdır, biliniyordur. Ama nedense bu yurtsever kardeşlerimiz, kendi öz isimlerini kullanamıyor, sahteciliğe zorlanıyorlar. Biz isim değiştirmeye zorlamasak, kesinlikle böyle bir yola baş vurmazlar.

Almanya’da, Amerika’da Türk kökenli ama Türkçe adını kullanan devlet memurları ile tanıştım. Diğer ülkelerde de var. Hatta Millet vekili, Belediye Başkanları var. Daha da önemlisi 1993/97 dönemi ABD Genelkurmay Başkanı SHALİKASHVİLİ (soyadından da belli olduğu gibi) Gürcü kökenli bir ABD yurttaşıdır, adı soyadı olduğu gibi aynen kullanılmış, değiştirilmemiş. Niye bizde böyle olmuyor? “Bunların arasından casus çıkabilir” düşüncesiyle ise, müslim ve Türk kökenli olduğu halde casuslukta yakalananlara ne diyeceğiz? Devletin istihbarat kurumu neci? Devletin istihbarat acizliğindeki kusuru, niye vatandaşlarımıza isim değiştirme zulmü ile gideriliyor? Yanılıyorsam, özür dilerim.!.

Bırakalım da herkesin kültürüne saygı duyup, “İSTEYEN GAYRİMÜSLİM YURTTAŞLARIMIZ DA KENDİ ÖZ İSİMLERİYLE DEVLETTE GÖREV ALABİLİR” deyip, ayrım yapmaksızın adaleti uygulayalım. Bırakalım da adı Varujan, Yorgo, Ardaş, Sofakli olsun. Çanakkale Savaşı’ndaki kahraman Türk Askeri Tabibi Dimitri Yüzbaşı’mızın yaralanınca “Şehit olursam beni elimde vefat eden askerlerimin yanına gömün” vasiyetinde bulunduğunu unutmayalım. Dimitri Yüzbaşı Askeri Tıbbiye’de okumuş, yetişmiş bir doktor yurttaşımız idi..

                          ŞAİR NE GÜZEL SÖYLEMİŞ;

Türkiye’de yaşayan herkes TÜRK adı alır,

Herkesin Dili, Dini, Kökeni onda kalır.

“TÜRKÜM” diyemeyenler, T.C. kimlik taşımaz,

Taşıyorsa, kalleşçe din ve ırkı kaşımaz.

Aptullah ESİRCİ