DEPREM RİSK RAPORU VEREN KAMİL COŞKUN GİBİ HER YETKİLİYE GÜVENİLMEZ

    “RİSK RAPORU VERECEĞİM” DİYEN HER YETKİLİYE GÜVENİLMEZMİŞ

Ankara Yenimahalle’de bir apartmanda, inşaat tecrübesi de olan daire sahibi AE, apartmanda 8 ayrı hissedara da haber vererek “APARTMANDA RİSK TESPİTİ VE RAPOR EDİLMESİ” talebiyle, yetkili olduğunu öğrendiği en yakın mesafedeki LİDER KENTSEL DÖN. İNŞ. MÜH. MİM. SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Ofisine gidip, görüştü.

Ofiste bulunan İnşaat teknikeri İsmail bey, ön bilgi verdikten sonra, asıl yetkili Kamil COŞKUN ile görüştürdü. Kamil bey “apartmanda kaç kişinin haberi var” sorusuna, “Apartmanda 5-6 kişinin haberi var. Ancak benim tek başıma hareket etme hakkım olduğunu biliyor ve tek başıma müracaat ediyorum” cevabını verdi. Kamil bey, herkesin bireysel müracaat hakkı olduğunu ve ne zaman hazır olunursa, davet edildiğinde gelip işleme başlayacaklarını söyledi.

Eylül 2020’de geldiler, imzaları aldılar, ölçüm yaptılar, bazı beton parçalarını söküp aldılar, götürdüler.

8A kapısı merdivenlerinin 1999 depreminde kısmen hasar gördüğünü, kullanılamayan ‘Kapıcı dairesi’nde rutubetten temel taşıyıcı duvarlarının çökmekte olduğunu, yığma tuğladan yapılan inşaatın kolonları olmadığından, temelden itibaren kalın duvarların “Taşıyıcı Kolon” görevi yapmasına rağmen, buradan 1 tuğla sökülmesinin bile çok sakıncası olduğu halde, yönetici  Ömer SAYGIN tarafından bu Taşıyıcı Duvar’ın tamamen kırıldığı görülmüştür. Yanındaki apartmandan daire sahibi Mihrali KAYA da aynı talepte bulununca evlerine gidip onların da müracaat işlemleri yapıldı, imzaları alındı. 10 numaralı apartmanın da bodrum katına inildiğinde orada da su sayaçlarını oraya koymak için takriben 100X120cm ebadında TAŞIYICI DUVAR‘ın yıkıldığını, kırılan duvardan kuzeye doğru taşıyıcı duvarın yarılmış olduğunu, çökme aşamasında olduğunu söylediler.

Uzmanlar gereken ölçümleri yapmış ve 400 sayfalık rapor tanzim ederekyüzde-96.1 RİSKLİ RAPORU verip, bu raporu apartman yönetimine vermişler.

İzmir depremi olunca, İzmir’de yıkılan bazı binalarla aynı nitelikleri taşıyan binalarının da yıkılması endişesiyle, firma yetkililerinden Serdar COŞKUN’a ulaşılıp RAPOR İŞLEMİNİN ÇABUKLAŞMASI istenmiştir. Serdar bey, Teknikeri İsmail Beye işlem için talimat vermiş, Tekniker de ilgili AE’yi arayıp, e-Devlet şifresiyle giriş için yardım istemiş, şifre açılmış, Tekniker İsmail bey İŞLEM TAMAM demiştir.

5 gün sonra yetkili Kamil COŞKUN, AE’yi arayıp “Biz bu işlemi yapmaktan vaz geçtik” diyerek verdiği NAMUS SÖZÜne ihanet etmiştir. Ölçüm işlemlerini yürüten Serdar COŞKUN arandığında “Haberim yok, öğrenir ben size dönerim” demiş, ama dönmemiş. Bir daha arandığında cevap vermeyip, mesajla Ben size döneceğim demiş yine dönmemiş, sözünde durmamıştır. Yukarıda zikredilen iletişimler, telefon kayıtlarında mevcuttur.

Dolayısıyla öyle baldudak konuşan her firma yetkilisine güvenmeyiniz, sizi KAMİL Coşkun gibi böyle oyalayıp ortada bırakabilirler. Ama böylelerini, bu yetkiyi veren ilgili makamlara bildirmek de yurttaşlık görevidir.

Zira, bu firma yüzde 96,1 gibi yüksek düzeyde verdiği RİSK raporuna rağmen ilgili makamlara bildirmediyse; Ya bilerek 17 haneyi ölüme terk ediyor, yada raporu sahte olduğu için, sahteliği anlaşılmasın diye işlem yapmıyor’ gibi bir kanaat oluştu. Her iki durumda da bu LİDER FİRMASI gibi kaypak çalışan firmaların varlığı, halk sağlığı için çok tehlikelidir.