AKP TÜRKİYEYİ YIKIYOR

AKP, DEVLETİMİZİ YIKIYOR

AKP Önderliğinin duracağı yok!
Ne Anayasa, ne yasa, ne tarih, ne gelenek, ne görenek, ne adalet, ne insan tanıyor! Seçimle gelmemiş ve seçimle gitmeyecekmiş gibi tam bir “Ali kıran, baş kesen” oldu. Sanki, seçim kazanmak onu devletin sahibi, Türk Milletini de “Tebaa” yapmış gibi davranıyor. Zücaciye dükkanına giren fil gibi, sanki işgal ordusu gibi vuruyor, dönüp bir daha vuruyor…

“Bu kadar cehalet, ancak tahsille mümkün olur” sözünü hatırlasak olur mu? Hatırlayalım ama, diplomayı da bir türlü göremedik ki?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Haziran 2020’de, 12. İslam Ülkeleri Konferansında durduk yerde, kimseye özellikle gerçek ekonomistlere danışmadan şunu söyledi;
“İslam İktisadı, krizden çıkışın anahtarıdır!”

Hoppala! Hani derler ya, al yerden bir kaya nerene dayarsan daya, diye.
Aynen öyle. Hangi İslam Devleti, İslam İktisadı ile yönetiliyor? Hepsi Küresel sermayenin ve gücün esiri olmuş durumda değiller mi? Alın adamların elinden petrolü-doğalgazı, anında çökerler, develerine bile sahip olamazlar!

Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değsin derler Anadolu’da. Erdoğan’ın beyanından sonra iki ilginç gelişme oldu;
-S&P Global Ratings, Türkiye Bankacılık sektöründeki sorunlu kredilerin önümüzdeki seneye adar %20’yi aşacağı öngörüsünü tüm dünya ile paylaştı. (2002 öncesi yaşanan ekonomik krizlerde, şüpheli alacak oranı %5’i geçen çok sayıda banka sahibi “Hortumcu” diye tutuklanmıştı!)
S&P, Türkiye’nin TCMB ve BDDK’nın aldığı kararların kalitesi ve bağımsızlığına yönelik soru işaretleri olduğunu vurgulayarak, Türkiye Bankacılık Sektörünün Azerbaycan-Mısır-Kazakistan-Yunanistan-Bangladeş ve Arjantin ile aynı grupta değerlendirildiğini duyurdu…

-Hisse senedi piyasaları için uluslararası yatırımcıların endeks sağlayıcısı olan MSCI, Türkiye’yi bir alt lige düşürmeyi düşündüklerini, böyle bir durumda ülkeden 5 Milyar Dolarlık yabancı çıkışı olabileceğini Financial Times’a açıkladı. MSCI Türkiye EFT Endeksi BİST’te işlem gören 10 hisseden oluşur. (Garanti Bankası-Akbank-BİM-Koç Holding-Tüpraş-Sabancı Holding-İş Bankası-Halk Bankası-Ereğli Demir Çelik-Türkcell) Türkiye’de, borsada 2013’te 82 Milyar Dolar tutarında yabancı yatırım vardı. Bugün, bu tutar 23 Milyar Dolara geriledi…

Söylemek istediğim şudur;
AKP İktidarı, hem ekonomide, hem siyasette eğer hür dünya ile beraber olacaksa, şimdiki gibi fellik fellik dolar arayacaksa, kararlarında hem kendi içine hem de dünyaya karşı tutarlı olmalıdır.
Olabilir mi? Asla olamaz! Çünkü AKP Önderliği hem ekonomiyi bilmemektedir, hem de mal varlığı nedeniyle rehin alınmış durumdadır.
Esir alınmış olana, Cuma Namazı bile farz değildir, kaldı ki ülke yönetsin!

İzninizle Türk Milletine, beraberce seslenelim;
Çağın ekonomik gelişmelerini sizlerle beraber okuyabilecek, ekonomik kurumları uzmanların elinde özerk yapıda tutabilecek, Ekonomik ve Sosyal Konseyi sürekli işletecek, sizlerin ayağına çelme takan değil size destek olacak, hesap verebilen, saygılı ve akla-bilime- danışmaya öncelik veren bir iktidar istemez misiniz?

Peki, 18 yıldır bunu bulabildiniz mi?
Çağdaş bir yönetimi, Sosyal Hukuk Devletini, Laiklik ilkesinin güçlendirilmesini, özgürlüklerin ve demokrasinin standartlarının yükseltilmesini, Türkiye’yi yeniden bir ve bütün yapmayı, mevcut Tek Adam partisine kabul
ettirebilir misiniz? 18 yıldır ettirebildiniz mi?
Bence iktidar ortağı olan, ne Peker’in ne de Çakıcı’nın partilerine bu değerleri kabul ettiremezsiniz. Doğalarına ters, fıtratlarında yok!

Muhalefet Partilerine ve AKP türevlerine kabul ettirebilir misiniz?
18 yılda bunların da tek hayırlı işlerini görmedik ama keşke kabul etseler!

Temmuz 18’inde Çoban Ateşi Hareketi Kurucular Kurulu toplanacak ve
“Türk Milleti ile Buluşma” tarihini açıklayacak. Bu parti özeleştirilerini yapmış, geçmişten dersler almış, çoğunluğu kadınlarımız ve gençlerimizden oluşan, parti içi demokrasinin yaşandığı çağdaş bir siyasi yapı olacaktır.

Bizler, devlet deneyimi ve siyaset tecrübesi olan cesur ve aklı-bilimi öne alan bir ekibiz. Hareketimizin çıkış noktası Büyük Atatürk’tür. Varış noktası ise Cumhuriyet değerlerimizin etkin olduğu Türk Devletinin yeniden yapılandırılmasıdır.

Sefer bizden, takdir Türk Milletinden, zafer Allah’tandır. Desteğinizi bekliyoruz…

Sağlık ve başarı dileklerimle

27 Haziran 2020

Rifat Serdaroğlu

KAYNAK: www.rifatserdaroglu.net