AV AHMET İHSAN ARGUN, SAHTECİLİKTEN YİNE CEZA ALDI

Ankara Barosu Avukatlarından Ahmet İhsan ARGUN, Av Ersal YÜCEL ile birlikte üslenmiş olduğu önemli bir davayı takip etmeyerek müvekkilini çeşitli oyalamalarla aldatıp, haklı olduğu halde haksız duruma düşürmüştür.
Sekiz yıl sonra avukatından şüphelenip davasının peşine düşüp araştıran müvekkil acı gerçekleri öğreniyor.
Ayrıca takibe koyması için Av. Argun‘a verdiği senedin durumunu da araştıran müvekkil, avukatının bu senedin arkasına sahte imza takliti yaparak bu sahtecilik nedeniyle de bu alacağını da tahsil edemediğini öğreniyor.
Bursa’da fuhuşla ilgili bir konu da da tutuklanan Av. Ahmet İhsan ARGUN, canı şiddetle yanan müvekkil tarafından mahkemeye verilmiş, Ağır cezada yargılanan Argun görevi ihmalden 3 ay, sahtekarlıktan 20 ay olmak üzere toplam 23 ay hapis cezası almıştır.
Ama çok az olan bu cazaları fazla bulan Argun itiraz etmiş, Yargıtay bir maddeye dayanarak cezayı bozmuştur. Yeniden yapılan yargılamadan önce müvekkile hiç bir öneri götürmeden mahkemede kendisini savunan avukatı dinleyen hakim, müvekkile yeniden şikayetçi olup olmadığını sorunca, müvekkil “benden özür bile dilemedi, şikayetçiyim” demiş, mahkeme tekrar aynı cezayı vermiştir..

      Müvekkil, “Av. Argun beni aldatıp 8 yıl oyalayarak çok büyük maddi kayba uğrattı. Ama 23 ay gibi küçük bir hapis cezasıyla da olsa ezilen onurunu, bana kaybettirdiği serveti harcasa geri alamaz, zira bazı arkadaşlarının yüzüne bakmakta sıkıntı çekecektir, Türk insanı ahlak mefhumuna çok önem verir” dedi.

1 comment