CESUR YÜREK 14’LÜK SEMİH ERDE, CAN KURTARDI

Olay, Istanbul’da gündüz saat 12.00 sıralarında Kumkapı sahilinde meydana geldi.
Arkadaşı Sema Nur ALAN (24) ile gezmeye çıkan Hamit YAMAÇ (23), aracını Kumkapı sahilinde parketti.
YAMAÇ ve ALAN araç içerisinde otururken aniden kayan araç denize düştü.
Su dolan araçtan çıkmayı başaran Sema Nur ALAN, o sırada sahilde oturmakta olan ve kazayı görüp, korkusuzca denize atlayan 14 yaşındaki Cesur Yürek Semih ERDE tarafından sahile doğru sürüklendi.
Bu sırada olayı görüp denize atlayan bir bey daha yardıma geldi ve genç kız kurtarıldı.

Hamit YAMAÇ’ın çıkarılması için olay yerine gelen deniz polisi ve balık adamlar, suya dalarak araçtaki diğer yolcu Hamit YAMAÇ’ı araç içerisinden çıkardı.
YAMAÇ, sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Hastaneye kaldırılan Sema Nur ALAN da tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Genç kızı denizden kurtaran Semih ERDE, “Ben olayı görünce hemen denize atladım.
Suyun derinliği yaklaşık 15 metre idi, bayanı yakalayıp kıyıya çekerken bir ağabey daha geldi, beraberce kazazedeyi kıyıya getirdik.
Gözlüğümüz olmadığı için arabayı ve diğer kazazede adamı göremedik. Kadını kurtardık ancak onu kurtaramadık” diye konuştu.

Cesur Yürek Semih, çevresine öyle bir intiba bıraktı ki, rahmetli Barış MANÇO’nun “adam olacak çocuk” diye nitelediği örnek bir delikanlı.
Sabırlı, kendinden emin, kendine güvenen, şımarmayacak, iyilik timsali, ahlaklı, iyi bir aile tarafından yetiştirilmiş, okuyup adam olacak, düzgün bir delikanlı örneği.