CIA’YA TOKAT ATAN BİR GENERALDEN, BİR AK-İT’İ BİLE TOKATLAYAMAYAN GENERALLERE

Hulagü Kartal bir gönderi paylaştı.
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Ötüken

CIA’YA TOKAT ATAN BİR GENERALDEN,

BİR AK-İT’İ BİLE TOKATLAYAMAYAN GENERALLERE
İŞTE 17 YILDAN SONRA GELİNEN DURUM
Ne acı… CIA‘ye tokat atan bir Türk General’den, kendilerini aşağılayan bir ak it’e cevap dahi veremeyen generallere…

NERDEN NEREYE… Şimdi anlaşıldı mı 15 Temmuz alçaklığı niye yapıldı ve KİME YARADI…
YER: Beyaz Saray, TARİH: 16 Kasım 2006
OLAY: Türk Genelkurmayının ikinci başkanı olan orgeneral, Beyaz Saray’a davetlidir. Saray içindeki The Eisenhower Executive Office Building’de, Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Jack Crouch ile görüşecektir. Türk General belirlenen saatte giriş kapısında olur. Ana kapıdan girerken selam durulması gereken generali iki CIA görevlisi karşılar ve x-ray aygıtından geçirir. İşte fırtına tam bu anda kopar. Generalin üniformasındaki metal düğmeler aygıtın alarm vermesine sebep olur. CIA görevlileri, nazik bir şekilde; “Efendim, üzerinizi aramak zorundayız” der. Türk general gülümser, geri döner ve aracına biner, gider…
* * *
ERTESİ GÜN…
Beyaz Saray görevlileri özür dileyerek Paşa’yı yeniden çağırır. Türk Generalin cevabı şu olur; “Mister Crouch buraya kadar zahmet etsin, otelde görüşelim…”
Mr. Crouch bir saat sonra oteldedir.
* * *
BİR YIL SONRA… 5 KASIM 2007
Beyaz Saray’daki Oval Ofis’e Türk başbakanı ile aynı general de davetlidir. Son derece dar olan ofise ABD Devlet Başkanı ile altı kişi daha alınabilmektedir. Türk general, bir yıl önce kapıda üstü aranmak istenen Türk general, bu kez o odaya giren ilk Türk generali olacaktır.
* * *
DÖRT YIL SONRA… 11 ŞUBAT 2011
YER: İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi.
KARAR: “ Orgeneral Ergin Saygun hakkında yakalama emri…” Evet, CIA’ya tokat atan, Oval Ofise ABD başkanından önce adımını atarak orayı şereflendiren ilk Türk Generali Ergin Saygun Paşa… Balyoz kumpası neticesi mahkeme kararıyla aranmakta… Sonrasında 8 Şubat 2011 tarihinde gelen tutuklama… 2 Yıl kadar sonra hastalığı sebebiyle tahliye. İntikam alan: ABD. Taşeron: AKP’li Türkiye… Kah Ergenekon, kah Balyoz, bir sürü düzmece tezgahlarla acaba kaç generalimiz, kaç muvazzaf subayımız canından oldu, emekli edilerek ordudan uzaklaştırıldı… Artık günümüzde hiçbiri de yok. Bir ak it’i tokatlayacak kimse yok. Dahası, Ordumuza subay yetiştirilmek üzere oluşturulan seçici komisyonun başında SADAT’lı sakallı ve yanında iki pkk’lı var.