ERDOĞAN’I KORUYAN “GİZLİ EL”

1. Türkiye siyasetine yön veren gizli el kim? İnce’nin seçim akşamı buhar olması ve 1 gün sonra ortaya çıkması, Akşener’in ortadan kaybolması, referandumda oyları çalan ve Kılıçdaroğlu’na YSK önüne gelirseniz çatışma çıkar diyen güç kim? Cumhuriyete kastedenler kim?

2. Bahçeli nasıl oluyorda Erdoğan’a küfrederken onunla dost oldu? Açılım nasıl buz dolabına girdi? Ergenekon’un savcısıyım diyenler neden çark etti? ABD dostu ve BOP eşbaşkanı nasıl oldu da Rusya ile dostu oldu? Nasıl oldu da ölümüne oylara sahip çıkacağız derken, adam kazandı dendi?

3. Daha oy çuvalları seçim kurullarında açılmamışken İnce’nin 180 derece dönüşünü anlayabilen var mı? Beni jiletle YSK’dan kazıyamazsınız diyen Akşener’in o akşam ki suskunluğuna anlam verebilen var mı? O gece neler oldu ki liderler limon gibi sapsarı kesiliverdi?

4. Erdoğan nasıl oluyorda muhalefeti hizaya sokuyor? Nerede o YSK önüne gidecek 50 bin avukat diye kimse neden sormuyor? Erdoğan kazanınca Perinçek neden seviniyor? Erdoğan kimle ortaklık yapıyor? Halkın iradesine kim el koyuyor?

5. Darbeyi herkes bildiği halde neden hepsi salağa yatıyor? Darbe neden Allah tarafından bir lütuf oluyor? Milletin meclisindeki darbe komisyonuna Fidan ve Akar neden ifade vermiyor? Darbe gerçekleri neden araştırılmıyor? Araştıranlar neden hapse atılıyor? Neden gerçekler halktan gizleniyor?

6. Hulusi Akar nasıl oluyor da siyasi bir aday Abdullah Gül’ün tepesine helikopterle iniyor? Her Parti’ye adamını sokan bu ekip kim? Erdoğan’a destek veren kim? Seçimden 1 hafta önce Erdoğan yüzde 52 alacak diyen pervasızlar bu cesareti nereden buluyor?

7. Kimse bana bunları Erdoğan tek başına yapıyor demesin. Boğazına kadar Yolsuzluk ve suça batmış bir iktidar derinlerin desteği olmadan bunu yapamaz. İnce’yi limon rengine çeviren Erdoğan olamaz. Bu profesyonel bir ekip! Sahi kim bunlar?

8. Ülkenin yönünü Avrupa’dan Ortadoğu bataklığına sürükleyen bu ekip hepimize seçim sonuçlarını zorla kabul ettiriyor. Ülkede nefes alan herkes bu seçimlerin ve zarların hileli olduğunu biliyor. Ama asla sorgulamaya izin vermiyorlar. Halkı farklı şeylerle oyalıyorlar.

9. Hiçbir seçim çalışması yapmayan MHP, Parti’nin yarısı dağılan MHP, itibarsız ve güvensiz hale gelen MHP nasıl oluyorda oy patlaması yaşıyor? Bahçeli bizim mecliste denetleme görevimiz var diyor. Bahçeli kimin adına kimi denetleyecek?? Bahçeli’yi koltuğunda tutan irade kim?

10. AKP’nin ilk 2 döneminde deşifre olan ve köşeye sıkışan derin devlet yeniden hortladı. AKP’nin zaaflarından istifade ederek yönetim şeklini Erdoğan eliyle değiştirdiler. Çiller’li, Ağar’lı, Peker’li 90’lara geri döndük. 90’lı yılların güç merkezi şuan iktidara ortak oldu.

11. AKP’nin zafer dediği şey aslında Pirus zaferidir. Sahi AKP’yi 2008’de kapatmak isteyen kimdi? Cumhuriyet gazetesine bomba atanlar kimdi? Faili meçhullere, misyoner cinayetlerine imza atan kimdi? Ülkeyi o dönem karıştıran derinlerle AKP şuan ortaklık yapıyor.

12. 15 Temmuz’u kim planlamışsa, kim ortaya çıkmasını engelliyorsa, ortaya çıkarmaya çalışanları kim ispiyonluyorsa, kim Avrasyacılık oynuyorsa bu olağanüstü gelişmelerin arkasında onlar var. Devlet kendi emelleri için tamirata ve tadilata sokulmuş durumda.

13. Filmin sonu nerde biter bilemem ama geçici suç ortaklığı bir dönem sonra güç savaşı ile yerini hesaplaşmaya bırakacak. Oy çalınmayan, hukukun ve demokrasinin olduğu, kardeşliğin, eğitimin, bilimin, üretimin hakim olduğu bir ülke için sormaya sorgulamaya devam.

Ankara Kulisi

#YasinİSMAİLOĞLU