ERDOĞAN’IN DEDİĞİ “BÜYÜK BAŞARI” HANGİSİ?

AKP GENEL BAŞKANI ERDOĞAN; “BU ÜLKEYE CUMHURİYET TARİHİNİN EN BAŞARILI 18 YILINI BİZ YAŞATTIK” DEDİ.

Vallahi tarihte en başarılı piri olarak bilinen Gobels bile bu kadar ileri gitmemişti.

Pardon ama toplumun işsizlik sebebiyle kendini asmaya ve yakmaya sürüklenmesi midir başarı? Bugünün Türkiye’sinde aynen bunlar yaşanıyor.

İnsanlarımızın çöpten yiyecek toplamaya mecbur kaldığı ortadadır. Her 2 gençten birinin işsiz kaldığı ortadadır. İşsiz sayısının 10 milyonu geçmesi midir başarı? Gençlerin kitleler halinde Türkiye’yi terk etmesi midir başarı?

Binlerce ailenin elektrik ve doğalgazının kesilmesi midir başarı?

Yüzbinlerce esnafımızın batması, fabrikalarımızın yanması mıdır başarı?

Merkez Bankası Rezervinin eksi 50 milyar dolara indirilmesi midir başarı?

214 milyar dolar olan ülke borcunu 714 milyar dolara. 129 milyar dolar olan dış borcu da 435 milyar dolara çıkarmak mıdır başarı?

Nerededir o yüzlerce milyar dolarlık borçlar? O Paraları nerelere harcadınız? Nerelere saçtınız?

18 yılda trilyonlarca milyar dolar ilaveten vergi de topladınız. Sakın haa o paralarla yatırım yaptık demeyin. Hükümet olarak sadece 10 milyar dolarlık duble yol yaptınız, başka bir şeyiniz yok. Yapılanlar tefeci müteahhitlerin projeleridir, her birinin yaklaşık maliyeti 2 milyar dolar olup, her birine 10 milyar dolar ödenecek olan malüm GEÇİŞ GARANTİSİ verdiğiniz otoyollar, şehir hastaneleri, şunlar bunlar ki millet bunun ceremesini 30 yıl çekecek.

Evet Tayip bey, BAŞARI dediğiniz gelecek nesilleri borca yani ipotek altına sokmak mıdır başarı?

80 yılda adeta yoktan var edilen kuruluşları özelleştirme adıyla birilerine peşkeş çekmek midir başarı?

Hem nerededir özelleştirmelerden gelen o 72 milyar dolar para? BAŞARI dediğiniz şey o paraları çarçur etmek midir?

18 yıl önce Türkiye’nin Suriye diye bir derdi var mıydı? Bugün Suriye başımıza bela. İhvancı ümmetçi ve Osmanlıcı saplantı uğruna izlenen politikalar gereği Suriyeli 4.5 milyon sığınmacı yıllardır Türkiye’de bu fakir milletin rızkına ortak olmuştur. Sadece onlar da değil Suriye içinde TSK’nin kontrolündeki 4 milyon Suriyeliye de bakıyor Türkiye. Pardon bu ne anlama geliyor? Onlara 50 bin adet ev yapmak neyin nesidir? Yine Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gibi unsurlara her ay maaş ödemek, hangi aklın gereğidir? Bakın Suriye olayında Türkiye’nin kaybı tamı tamına 250 milyar dolardır!

Aynı şekilde Suriye’de YPG PKKyı var eden yanlış Suriye politikasıdır. Suriye’de PKK devletinin kurulmasına zemin hazırlamak, Türkiye’nin bölünmesinin önünü açmak mıdır büyük politika, başarılı politika? Halen içinde debelendiğimiz Suriye bataklığına Türkiye’yi gömmekle mi öğünüyorsunuz? Bunlar 18 yıl önce Türkiye’nin gündeminde yoktu, AKP sayesinde var oldu. Barzanistan’da AKP sayesinde Türkiye’nin gündemi oldu. Bağımsız Kürdistan’ın en önemli ayağını bizzat Barzanistan’a destek olmakla var etmediniz mi?

Memuruna maaş ödeyemeyen Barzani’nin 2 milyar dolar (15 milyar lira) para gönderen Tayyip bey değil mi? Ve bununla öğünmedi mi? Güneydoğu’muzun parçalanmasına adım olan bu Barzanistan’a yapılan destek neyin nesidir? Ve bir TC devleti bu yapılanlarla nasıl öğünür?

Ege Denizinde Yunan’a teslim olmak mıdır başarı? Lozan’a göre Türkiye’nin olan 18 adamızı Yunan’a peşkeş çekmek midir başarı? Niçin bir kez olsun bu yunan işgalindeki adaları ağzınıza almıyorsunuz?

Avrupa Birliğine şirin görünmek adına merhum Rauf Denktaş’ı “ERGENEKONCU” ilan eden siz değil miydiniz? Kahraman DENKTAŞ’ı takoz olarak hedef alan siz değil miydiniz? Bunu yapanlar şimdi utanmadan sıkılmadan başarıdan söz etmekteler.

Türk toprağı olan Caber Kalesi denilen Süleyman ŞAH türbesini terk eden kimdi? Üstelik toprağımızı terk ederken PKK YPG ile beraber hareket edilmedi mi?

Birleşik Arap Emirlikleri denen bir Çadır Devleti tarafından tehdit edilip hakarete uğramak nasıl başarı olabilir? Keza bütün arap dünyasından lanetlenmek midir, öğündüğünüz şey?

Mısır’ı Yunanla dost yapan Akp. Türk mallarına arap dünyasında ambargo uygulatan, arap dünyasından kovduran yine Akp.

Trump’ın Türkiye Cumhubaşkanına yazdığı o rezil mektuba susmak mıdır büyük başarı? Sizden önce hiçbir dönemde böyle bir örnek var mı? Böyle bir olay yaşandı mı?

Bir tek telefonla mahküm papaz ABDye teslim edildi mi? Hatırlayın zatı şahaneleriniz neler söylemiştiniz? Keza bir telefonla alman casusu Almanlara teslim edildi mi? “Ben bu makamda oturduğum süre zarfında asla hapisten çıkmayacak” demediniz mi?

Akpli başbakan dışında hiçbir Başbakan mal varlığı ile tehdit edildi mi Sn. Erdoğan? Sizde edildi, cevap bile veremediniz, boyun eğdiniz, bu mu başarı?

En önemlisi sizden önceki 80 yıllık Cumhuriyetimiz yıkıldı mı, yıkılmadı. Ama sizin döneminizde devletimiz yıkıldı sn. Erdoğan.  Bunu ben değil siz söylediniz. Pardon ama tablo bu ise siz hangi başarıdan söz ediyorsunuz?

15 Temmuz sonrasında kendiniz söylediniz “DEVLETİMİZ YIKILDI YENİDEN KURACAĞIZ” dediniz, Peki devlet yıkılırken siz nerede idiniz? Türkiye’yi 2016’da Atatürk mü, İnönü mü, Ecevit mi, Demirel mi yönetiyordu, siz mi yönetiyordunuz? Siz yönetiyor iseniz sorumluluğunuz, suçunuz yok mu? 2016’ya kadar 14 yıl iktidar siz değil miydiniz? Siz devleti yıkanlara o sahayı bırakıp, o imkanı niye verdiniz? Fethullah’a “MENZİL YOLDAŞI” demek midir büyük başarı?

KOZMİK ODA’ya casusların giriş emrini vermek midir büyük başarı?

Türk Ordusu lime lime edilirken susmak seyretmek midir başarı?

İDLİP’de şehit edilen 35 Mehmetçiğimiz konusunda susmak mıdır başarı?

Haddini bildirmek için gidilen MOSKOVA’da Putin’in kapısında ayakta bekletilmek midir başarı?

Ama hakkını verelim, Erdoğan bir konuda hakikaten çok başarılı:  Bu facialar ve yıkım tablosunda bile iktidarını sürdürmesi gerçekten büyük başarı.

(sök)