Gümüşhane’nin Altındaki Servet

Allah bu millete öyle büyük zenginlik ve kaynaklar nasip etmiş ki, Yabancıların tespitiyle, yeraltında 3 katrilyon dolarlık işlenmemiş maden kaynaklarımız var.

Başta bilindiği gibi GÜMÜŞ olmak üzere Bor, Toryum, Uranyum, Altın, Bakır, Demir, Petrol, Doğalgaz, Mermer yatakları vs. hazine üstünde oturmuş dilencilere benziyoruz. Tamıtamına 3 katrilyon dolar.
Bütün bu kaynaklar, doğmuş ve doğacak olan, bu milletin tamamına ait, yani hepimizin. Bir de bu kaynakların yabancıya peşkeş çekilmesine müsaade etmez, Devlet millet ortaklığı ile işlersek, en az 1’e 10 değer kazanır 30 katrilyon dolar eder.
Bu ne demek biliyor musunuz? Türkiye’nin nüfusunu onla çarpın, kıyamet sabahına kadar bu milleti, bir eli yağda bir eli balda bakar ve geçindirir.
Sadece Gümüşhane ilimizin altındaki maden kaynaklarımızın değeri işlendiği zaman 120 trilyon dolar ediyor buda Türkiye’ye en az 100 yıl yeter.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Gümüşhane’de katıldığı “Eko Analiz” programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Gümüşhane’deki altın rezervine ilişkin dedikodu çıkaranlara cevaben,
“Bu topraklar altında bulunan servet sizlere aittir. Şimdi aleyhimize yazı yazan kardeşim beni iyi dinlesin. Ben senin hakkını savunuyorum” dedi.
Gümüşhane’de yerin altında Türkiye’yi 100 yıl besleyecek altın madeninin olduğunu fakat bu altın madenini işleten firmaların bunu gizlediğini vurguladı.
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, madenlerde eskiden yüzde 15 olan verginin AK Parti hükümeti döneminde yüzde 2’ye düşürüldüğünü, buna rağmen Gümüşhane’de altın çıkaran firmanın geçtiğimiz yıl 38 milyon TL vergi ödediğini belirterek, madenin olduğu bölgede 1 ton toprakta 126 gram altın olduğu halde firmanın bunu 10 gram olarak beyan ettiğini söyledi.
Türkiye’nin son yıllarda yaptığı Kamu İktisadi Teşekkülleri’nin (KİT) özelleştirmelerini de ağır bir dille eleştiren Prof.Dr. Haydar Baş, 38 milyar TL masraf edilerek özelleştirilen KİT’lerin 38 milyar TL’ye satıldığını, satılan bu KİT’lerden satılmadan önce Devlete yılda 70 milyar TL vergi verdiklerini söyledi.
Devlet-millet olgusuna vurgu yapan Prof.Dr. Baş, şunları söyledi:
“Devleti güçlü olmayan milletten asla bir şey olmaz. Sizin eğer devletiniz varsa milletiniz var demektir. İki şeye çok önem veririm. Devlet ve millet, artı asker ve millet. Bu iki ana kurum kimi bekler, kimi korur: Milleti bekler ve korur.
Devletiniz yok, ordunuz yok o zaman sizin adınıza millet denmez. Yıllardan beri devlet ve ordu düşmanlığı yapılıyor. Ben bunu konuştuğum zaman derin devletin adamı diyorlar. Eğer bu kurumlar olmazsa, millet denilen kurum asla olamaz. Millet olarak tarih sahnesinde kalabilmemiz için mutlaka bu kurumların devamı şarttır. Bu millete ömür biçenler yanılıyorlar. Tarihin en güçlü milleti, en güçlü devleti ve en güçlü ordusu bizimdir.” demiştir.