İLHAMİ HAN KİMDİR?

İLHAMİ HAN

20 Haziran 1961 Düzce’de dünyaya geldi.

Anne: Meryem,

Baba: Eski Zabıta memurlarından Tahsin HAN

..

İsmet Paşa İlkokulu ve

Düzce Lisesi Ortaokul kısmını tahsil ettikten sonra,

1977 yılında Düzce Ticaret Lisesinden Mezun oldu.

Öğretmen olmak için Bolu Eğitim Enstitüsünde okurken,

1979 yılında ülkeyi 12 Eylül müdahalesine götüren, günde 5-8 kişinin sokaklarda öldürüldüğü terör belasından endişe eden baba Tahsin HAN, oğluna eğitimi yarım bıraktırıp okuldan almış.

1988/1990 yıllarına İlhami HAN, bir dönem Kızılay Istanbul Bölge Müdürlüğünde aktif görevlerde bulunmuştur.

Oyunculuğa da hevesli olan İlhami HAN, Düzce’nin saygın tiyatrocularından Celil YAĞIZ’ın “DÜZCE ŞEHİR TİYATROSU” çatısı altında amatör oyunculuk ve yönetmenlik yapmıştır.

Büyük düşünür Aziz NESİN’in bir eserini sahneye koyup yönetmiş, GALA gecesine davet ettiği Aziz NESİN’in takdir ve övgüsüne mazhar olmuştur.

1992 yılında Düzce Belediyesinde yönetici konumunda çeşitli görevler ifa etmiştir.

2014 yılında Kültür Müdürü iken ani gelişen bir beyin kanaması sonucu kısmi felç geçiren Yurtseverlik, İyilik ve Dürüstlük Timsali İlhami Han, aynı yıl emekli olmuştur.

İnsanlarla çabuk, sevecen ve kolay ilişki kurabilen İlhami HAN, Vatan, Cumhuriyet, Atatürk ve Millet konularında, sosyal adalet anlayışında tavizsiz bir yurtseverdir.

Gerici olmayan, Samimi dindar olan İlhami HAN, inançlarına olan bağlılığıyla, rahatsızlığını da sevgi ile kabul ettiği için mutlu olmasını bilen değerli bir Tanrı kuludur.

İlhami HAN’ın en güzel karakteristik yapılarından birisi de, Tanrı’nın ilk ayeti olan, İslamın ilk şartı “OKU” emrini daima yerine getiren, her şeyi OKUyan, çok kitap OKUyan, aydın kullara İYİ örnek olan bir KUL, bir yurttaş olmasıdır.

İlhami HAN’ın bir özelliği de Fanatik denecek seviyede bir BEŞİKTAŞ SEMPATİZANI olmasıdır. Hatta kulüp, İlhami Han’ın şahsına münhasır bir çalışma ile yandaki afiş çalışmasını yaparak onurlandırmıştır. Her 4 resim de İlhami HAN beyefendiye ait olup, üst sol yandaki hanım kız da İlhami beyin tek evladı, medarı iftiharı olan avukat kızıdır.

1 comment