JANDARMA KOMUTANINA VURDU 9 YIL CEZA ALDI

Jandarma Assubay’ını Yaralayan Sanığa Ceza

SAKARYA’nın Adapazarı semtinde kavgayı ayırmaya çalışan Jandarma Assubay’ının başına sopayla vurarak yaralayan zanlı, “kasten yaralama” ve “silahtan sayılan sopayla kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla 8 yıl 11 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.
3.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 2010 yılı mayıs ayında Çamyolu Mahallesi’nde iki aile arasındaki kavgayı ayırmaya çalışan görevli Jandarma Üsçavuş Hakan İŞÇİ’yi başına sopayla vurarak yaraladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık Atakan E. ve avukatı katıldı.

Adli Tıp Kurumu 2.İhtisas Kurulu’nca müşteki Assubay Hakan İŞÇİ hakkında hazırlanan ve mahkemeye sunulan raporda Assubay İŞÇİ’nin, Atakan E’nin eyleminden dolayı yaralandığı ve darp edildiği sabit olduğu belirtildi.

Sanık avukatı İsmail Okuyan, müvekkilinin samimi olarak suçtan üzüntü duyduğunu ve müvekkili hakkında lehte olan yasa hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Mahkeme, Atakan E’yi görevini yaptırmamak için silahtan sayılan sopayla zincirleme şekilde üniformalı askeri görevliye direndiği gerekçesiyle 2 yıl 11 ay 22 gün, ve kasten yaralama” suçundan 6 yıl olmak üzere, 8 yıl 11 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.