GENELMÜDÜR YRD. NAZIR ESİRCİ NİYE GÖREVDEN ATILDI?

İSU‘dan çok ilginç bir açıklama geldi..

Genel Müdür Yardımcılığından anlaşmalı olarak ayrıldığı söylenen Nazır Esircinin TENZİLİ RÜTBE (1 alt rütbeye indirilerek) uzman memur olarak devam edeceği yolundaki bu açıklama şaşkınlık yarattı.

İşte İSU‘nun kadro değişimi ile ilgili açıklaması; (19.04.2012)

‘Genel Müdürlüğümüzde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan; Nazır ESİRCİ başka bir ilde görev almayı düşündüğünden dolayı geçiş sürecini daha verimli kullanabilmesi için kendisiyle mutabakata varılarak GenelMüdür Yardımcılığı kadrosundan ayrılmış, 1 alt rütbeye indirilerek, sıradan Uzman memur görevine atanmıştır’ denildi.

Hatırlanacağı gibi; Nazır Esirci 2004’ten beri İdari-Mali İşlerden Sorumlu GenelMüdür Yardımcısı olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu..

Şimdi asıl soru işareti: bir GenelMüdür Yardımcısı, anlaşmalı olarak nasıl olur da aşağı indirilerek, daha alt bir kadroda görev yapmak için anlaşmaya gider? Ayrıca belediyelerde görev, tarafların ANLAŞMA esasıyla mı, yoksa LİYAKAT esasıyla mı veriliyor? Nazır ESİRCİ’nin liyakati yetersiz de, bir camianın hatırı için mi bu anlaşma yapıldı?

Görev yapmak istediği başka bir il’e gittiğinde hangi kadroyla gidecek, uzman olarak mı GenelMüdür Yardımcısı olarak mı? Üstelik bu ümitle yaşayanlar genellikle umduğunu bulamamış,  emekliliğini istemek zorunda kalmışlardır.

Bu çok ilginç görev değişikliği, Kocaeli Büyükşehirde geçtiğimiz dönemlerde de yaşanan diğer değişikliklerden en göze çarpanı olarak da arşivlerdeki yerini alacağa benziyor..

(Haberpi.com ‘dan alıntıdır.!.)

Y  O  R  U  M  L  A  R   :

Devlet memurluğunda en acı yıkım, onur kırıcı darbe: MEVCUT MAKAM VE RÜTBENİN ALINARAK AŞAĞI RÜTBEYE İNDİRİLMESİDİR!

Beşer, böyle para ile ilgili makama gelince bazen şaşar. Şaştıkça yanlışlar yapar, Üstlerinin enayi olduğunu sanıp, şaşmaya devam eder. O enayi sanılan makam sahipleri, mali konularda muhatap olan yurttaşları tek tek dinler; Sonuçlara göre gereğini yapar. Şaşkın Nazır efendiye de benzer işlem yapılmıştır. Lakin, tam gereği yapılmamış, “Sen yakın olan emekliliğine kadar burada Uzman Palavrasıyla otur” denilerek idare edilmiştir.. savita@hotmail.com

Dünya, eden bulur dünyasıdır. Muhataplarına mali konularda ödeme yapıldığında Hani sen de şuraya şu kadar para vermelisin, hani şu cemiyete de yardım yapmayacak mısın diye baskı kurup, yardım makbuzu kesmeyen günahkarlar da var..  Onların da sonları böyledir.  Bu tip insanların maaşla ne kadar malvarlığı edindiğini araştıracaksın, ne mal olduğunu, ne kadar şerefli veya şerefsiz olduğunu anlarsınız..   Ali.Kast@msn.com

yahu işgal edilen makama ihanet etmeyen hiç kimse bu kadar onur kırıcı şekilde cezalandırılmaz. Elbette vardır bir haltı. Bu tip suçlulara hiçbir ilde görev verilmez, çünkü mimlenmiştir, lekelidir.. NisaBelg@hotmail.com