Paul Dwyer (Cenk Kalburcu) Kimdir?

Paul Dwyer Kimdir? Nereli? Kısaca Biyografisi

Müzisyen, sanatçı Paul Dwyer Türkiye’ye üç ay için geldiğini daha sonra tekrar ülkesine döndüğünü ancak yine Türkiye’ye dönerek yaşamını Türkiye’de sürdürmeye karar verdiğini açıklamıştır..

Anne ve babasının kendilerini Türkler gibi yetiştirdiğini belirten Paul Dwyer İskoç ve İrlanda asıllı müzisyen ve televizyon sunucusudur. 1990’lı yıllarda Endipol Grubu ile büyük bir çıkış yapmış ve tüm dünyanın tanıdığı ünlü gruplardan Endipol’un mimarı olmuştur.

Son yıllarda Türkiye’de seslendirdiği Çanakkale Türküsü ve diğer eserler ile adından söz ettiren Paul Dwyer oğluna Eren Joseph Dwyer ismini vermiş ve artık kendisininde bir Türk olduğu açıklamıştır.

1988 yılında bir otel zincirinde çalışmak için Türkiye’ye gelmiş ve Andy ile tanışmıştır. Ardından 1991 yılında evlenmişlerdir.

Türkiye’ye yerleştikten sonra neredeyse tüm Anadoluyu gezen Dwyer oy kullandığını ve Türkiye’deki isminin Cenk Kalburcu olduğunu ancak bankalar ve resmi kurumlar dışında kimsenin Cenk ismi ile seslenmediğini bir röportajda dile getirmiştir.

Kuran-ı Kerim okuduğunu, Ramazan ayında 30 gün boyunca oruç tuttuğunu ve ailesi ile birlikte Türk örf ve adetlerine göre bir yaşam sürdüğünü anlatan Paul Dwyerin 1998 doğumlu Selina ve 2006 doğumlu Eren isminde bir kızı ve bir oğlu vardır. 1963 yılında İngiltere’de dünyaya gelmiştir.

Yukarıda babasıyla resmi görülen oğlu Eren Joseph‘i de bir Türk gibi ve başarılı bir müzisyen olarak yetiştiren Sevgili Cenk Paul, öylesine bir Türk gibi yaşam sürmüş ve halkın gönlünde öyle bir yer etmiş ki; Türk Milletinin Medarı İftiharı olarak anılmaktadır..

1 comment