PKKLILAR PKK CENAZESİNDEN KOVULDU

HATAY’da ölü ele geçirilen teröristlerden Zeki Durdu’nun (29) Malatya’da yaşayan ailesi, cenazenin teslim edilmesi sırasında, terör örgütü lideri katil Abdullah Öcalan posteri açan PeKaKa sempatizanlarına ‘oğlumuz sizin yüzünüzden öldü, aldatıp dağa çıkardınız, yüzünüzü niye kapatıyorsunuz, perde gerisinde kalmak için mi, korkaklar yüzünü gizler, defolun buradan, korkaklar’ diyerek, yüzündeki örtüyü indirmeye çalışarak, kovarak tepki gösterdiler.

Hatay’ın Hassa İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada ölen 7 PEKAKA’lı teröristten olan Rojvan kod adlı Zeki Durdu’nun cenazesi Malatya’da yaşayan ailesine teslim edildi.
Akşam saatlerinden itibaren Terörle Mücadele Güvenlik ve Asayiş Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler, cenaze teslim işlemi için geniş güvenlik önlemi aldı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Yöneticileri ile parti üyesi bir grup, Adana’dan getirilen cenazeyi Tavşantepe mevkiinde karşıladı.
Malatya Şehir Mezarlığı’na getirilen cenaze burada ailesine teslim edildi.
Cenaze aileye verilirken, PEKAKA’nın perde arkasında durup, gençleri yem olarak ölüme gönderen yüzleri maskeli korkak bir grup, PeKaKa elebaşısı Abdullah Öcalan posteri açarak, terör örgütü lehine slogan atmak istedi.
Bu sırada ölen Zeki Durdu’nun yakınları Öcalan posteri açan gruba ‘indirin o bezleri, defolun buradan, Oğlumuz sizin yüzünüzden öldü’ diyerek tepki gösterdi.

Yine gitmeyen maskelilerin üzerine yürüyen cenaze sahipleri; “Defolun, erkekseniz maskenizi çıkarın, korkaklar” diye bağırıp birinin maskesini indirmeye çalıştılar.
Bunun üzerine korkaklıklarından yüzleri maskelenmiş grup Öcalan posterlerini kapatarak uzaklaştı.

Kısa süreli gerginliğin ardından PEKAKA’lı terörist için cenaze namazı kılındı.
Buradaki törene BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de katıldı.
Cenaze, kılınan namazın ardından toprağa verildi.

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, cenaze defin işlemi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, barıştan yana tavır aldıklarını, ancak AKP hükümetinin aksi yönde eylemlerde bulunduğunu öne sürdü.
Ama cenaze sahiplerinin isyanına sebeplere değinmediği gibi, bir kaç gün önce o yöreden gelen şehit cenazelerinden de hiç söz etmedi.

Hatay’ın Hassa İlçesi’nde 31 Mart’ta jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda PEKAKA mensubu 7 hain terörist ölü ele geçirilmişti.