RESMİ CENAZE TÖRENİNDE SİYASET LANETLENİYOR

Yapılan araştırmalarda, şehit cenaze törenlerinde o günün iktidar mensuplarını rencide etmek için şehit cenaze töreni ve acılı ailesinin kullanılması, halk arasında nefret uyandırdığı gibi, şehit yakınları daha da büyük üzüntü yaşamaktadır.
Slogan atılmasını savunan bir muhalif görüşlü şahıs ise “Ne yapalım başka zaman iktidar mensuplarını mahcup edecek fırsat bulamıyoruz, ben cenazede fırsatı değerlendirip, iktidar aleyhine slogan atarım” demiştir.
Bazı muhalif siyasi görüşlü kişilerin cenazede iktidar aleyhine slogan atmaları, bunu yapanların cenazeye taziyede bulunmak değil siyasi maksatla geldikleri kanaati edinilmiştir.
Bu konuda görüş belirtenler; “Eğer cenazelerin çoğalmasını önlemek gibi samimi dilekleri olsaydı bu kişiler, mecliste, meydanlarda, yada karşılıklı istişarelerle görüşlerini belirtirler. Benim cenazemde kimsenin bir başkasını üzmeye hakkı yok, ben sloganı atanın siyasi görüşünde olsam bile bir daha o partiye oy vermem” demişlerdir.

İktidar da şehit cenazesini kullanıp, muhalefeti zor duruma düşürecek planlar uyguladığında büyük nefret kazanmaktadır..
(Ajanshaberal)