San Francisco Sokakları- Cadılar Bayramı

Cadılar Bayramı.
Bu ismi aslında göçmenler yakıştırmışlar.
Asıl adi “Halloween (Halovin)” Bayramı olup, iyi niyetle oluşturulan bu bayramda çocuklar sevindiriliyor.
Çocuklar o gün istediği gibi giyiniyorlar.
Goril, maymun, ayı, tavşan, fare, iskelet, sarıklı, hintli, fesli, süpürgeyle uçan cadı kadın, maskeli, superman kıyafetleri, daha nice çeşitli kiyafetler ve maskeler giyinen cıvıl cıvıl çocuklar ve bu çocuklarını mutlu etmek için, kendileri de değişik hayvan veya insan kiyafetleri giyinen anne babalar çocuklarını alıp, belli bir semtte, evlerinin önünde oturup kurdukları masalarda şeker ve çukulata dağıtan ailelerin yanına gidiyor, çocuklarin yanlarında taşıdıkları daha çok punkin dedikleri kabak benzeri sepetlerin içine şeker ve çukulata atıyorlar.
Yani bizim dini bayramlarda komşuların kapılarına gidip el öperek şeker ve çukulatin toplayan çocuklardan farklı yanları, sadece bizde olmayan bir gecelik ilginç giyinimden başka hiç bir farkı yok.
Tamamen takdir edilecek bir uygulama var.
Keşke bizde de olsa.
Aynı günün sabahı torunum Alara‘nin okulu Rosa Parks ilkokulunda da kutlamalar var.
Öğrenciler bu değişik kıyafetleri giyip okula gidiyorlar.
Ögrencileri yine değişik kostümlü öğretmenleri karşılıyor.
Resimde benim kolumda görülen bayan kıyafetli öğretmen ise okulun çok sevilen erkek Müdür Yardımcısı olup, öğrencilerini mutlu etmek için kadın kıyafeti giymiş, tanınmamak için kara gözlük takmış, ama tanınmamayı başaramayınca etrafını saran öğrencilerinin kahkaha tufanının arasında kalmıştır.
Resim cektirirken, Kendimi tanıttığımda San Francisco‘da ne kadar kalacağımı sordu.
Ben de “1 ay sonra California’dan ayrilip Turkiye’ye donecegimi” söyleyince, “Olsun zararı yok, benim kocam da 1 aylığına New York’a geçici göreve gitti” diye bir espri yaptı.
Bu saygıdeğer öğretmenler tarafından bahçede ve sınıfta öğrencilere değişik hediyeler veriliyor.

Ama aynı günün akşamı, CASTRO semtinde GAY ve LEZBİYEN olanların yaptığı bir gösteri var. Bu gösteride bu tip insanların çılgınca eğlendikleri ve gecenin o soğuk havasına rağmen bazıları yarı çıplak ve bazıları çırıl çıplak dolaşan, bazılarının önlerini bir yaprakla kapattığı görülen erkek ve bayanların olması, bize aykırı denebilecek görüntülerdir.
Erkek erkeğe, kadın kadına öpüşme sahneleri hatta müsabakaları var.
Erkek olduğu halde her iki memesinin uçlarını deldirip küpeler takmış, ayakkabısının altında mevcut bir yay sistemiyle, erkek arkadaşıyla (sevgilisi) yürüyen aykırılıklar, bizi biraz ister istemez utandırır gibi oluyor. Ahlak, din, iman, ayıp hakgetire.
Bunlara “normal” demek, “bunlar sağlıklı insanlardır” demek için, diyenin anormal ve sağlıksız olması gerekir.
Tabii ki bunların arasında, bu görüntüleri rezalet olarak niteleyip, bu toplantıya katılmayan Gay ve Lezbiyen insanlar da var.
N O T: Diğer tanımlamaları “Dünyanın GAY Başkenti Castro” başlıklı yazımda bulursunuz.
                 Aptullah Esirci