ŞEHİT ASSUBAY COŞKUN GÖL AİLESİ VE MİNİKLERİN DUYGUSAL ÇIKIŞI

Mardin’in Nusaybin ilçesi karayoluna döşenen bombayı imha etmek isterken şehit olan Elazığ’lı Kürt kökenli kahraman Türk Assubayı Coşkun GÖL, memleketinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehidin ağabeyi Cengiz GÖL, kendilerinin de Kürt kökenli olduğunu belirterek, “Ben bir Kürdüm. Kürtlülüğümle de gurur duyuyorum. Ben devletimden şu yaşıma kadar hiç bir ayrımcılık görmedim.
Asıl ayrımcılık yapanları şiddetle kınıyorum.
Bizim üzerimizden oyunlar oynanıyor.
Kardeşim canını verdi, ben de bu ülke için şehit olmaya hazırım.
Ayrımcılık olsaydı bu devlet bir Kürdü assubay yapar mı?
Bak benim kardeşim Assubay oldu ve şehit oldu” diye konuştu.

Şehit Assubay Coşkun GÖL için ilk olarak 8.Kolordu Komutanlığı’nda tören düzenlendi.
Burada yapılan tören sonrası şehit assubayın cenazesi Rızaiye Mahallesi’nde bulunan Onurlar Camisi’ne getirildi.
Cenaze namazına 2.Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük, 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Elazığ Valisi Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fevzi BİNGÖL, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı için camiye gelen şehidin annesi Hüsniye hanımefendi ağıtlar yakarken, eşi Şahinde Hanımefendi ise gözyaşlarını tutamadı.
Namaz öncesi şehit Assubay Coşkun GÖL’ün ağabeyi Mehmet GÖL, “Vatan sağolsun üç kardeşiz. Vatanımız için çarpışırız” diye konuştu.
Anne Hüsniye Göl ise “İki oğlum daha var, vatana kurban olsunlar.
Onları sevindirmeyeceğiz” derken, ağabey Cengiz Göl ise kendisinin de Kürt olduğunu belirterek, “Buradan bütün insanlara seslenmek istiyorum.
Ben bir Kürdüm. Kürtlülüğümle de gurur duyuyorum.
Ben devletimden şu yaşıma kadar ayrımcılık görmedim. Ayrımcılık yapanları şiddetle kınıyorum. Bizim üzerimizden oyunlar oynanıyor.
Kardeşim canını verdi, ben de bu ülke için şehit olmaya hazırım” diye konuştu.

Şehit Assubay Coşkun GÖL’ün eşi Şahinde GÖL ise “Ben eşimle gurur duyuyorum.
Ben onu çok seviyordum. Bizi ayırdılar, ayıranları Allah kahretsin.
Onlar yok olsun bizim evimize ateş düşürdüler” dedi.

Şehidimizin Cenazesi Gazi İlköğretim Okulu’nun önünden geçerken, o esnada teneffüste olup bahçede oynamakta olan minik öğrenciler, cenazeyi görünce hep birlikte yol kenarına toplanarak “ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ” diye slogan atarak kahramanca en anlamlı karşılamayı yaptılar. Öğrencilerin bu duygusallığı törendeki bazı büyüklerin göz yaşları akıttı.
Şehit Assubay Coşkun GÖL’ün cenazesi Onurlar Camisi’nde kılınan cenaze namazı sonrası Elazığ İcadiye Mahallesi’nde bulunan şehitlikte defnedildi.