TC CUMHURBAŞKANI ARAPÇA KANDİL MESAJI YAYINLADI

Türkiye Cumhurbaşkanı Arapça satırlarla kandil mesajı yayınlıyor… Hey yavrum heyy..
Türkiye’nin resmi dilinin Türkçe olduğunu hatırlatmak gerek..
Dünyanın genel kabulü olan İngilizce’yi kullanması doğal olabilir. Örnek vermek gerekirse; Kanada’nın iki ayrı resmi dili var. Biri İngilizce, diğeri ise Fransızca..
Başbakan özel günlerde her iki dilden sesli ve yazılı kutlama mesajı yayımlar..
Türkiye ile Arapça dilinin ne tür bir bağı var sorarım? Eğer İslami anlamda düşünülüyorsa, Türk halkının Türkçe karşılığını bilmesi istenmeyen Kuran gibi, bu mesajları da yeteri kadar anlaması istenmiyordur..
Şahsen, Türkiye’nin en resmi makamı olan Cumhurbaşkanlığına, resmi dilini hiçe sayarak, Arap seviciliği yapıp böyle bir mesaj yayınlamasını şiddetle kınıyorum.
Diğer yandan, en eski tarihten günümüze tek bir örnek gösterebilirler mi Arap milletinin Türk halkına canı gönülden destek olmasına örnek.. Tabiki hayır.. Peki ya nedir bu Arap seviciliği..
Ülkenin topraklarını peşkeş çekmenin, dedelerimizin, atalarımızın canla kanla kazandığı topraklarımıza Arapları musallat etmenin, Türk halkına sağlanmayan hakların onlara sağlanmasının sebepleri neler, sorumlusu kimler?
Bunun tek bir sebebi ve sorumlusu var.. Türkiye’yi ilkel toplumlar seviyesine çekmeye çalışan batılı çeteler şimdiki Türk hükümetinden çok kişiyle ortak çalışıyor.. Bugün Türkiye’yi yönettiğini düşündüğünüz fakat yalnızca kendi soyunu, ailesini, çevresini, işbirlikçisini düşünen hükümet Türkiye’yi hiçe saymaktadır. Açık ve net söylüyorum. Siyasi partiler hangi görüşten olursa olsun kendi propaganda. 500 bin lirayı veren bu ülkede Milletvekili adayı akabinde Milletvekili… Dünyada eşi benzeri yok bunun.
Onlar Amerika’daki 500 metre arazi için, binlerce insanın ekmek kapısı olan Türkiye’nin dev sanayi kuruluşlarını dahi herhangi yabancıya gözünü bile kırpmadan, “zarar ediyor” gerekçesiyle peşkeş çekebilir..
Neden kimse sormuyor anlamıyorum..
Her türlü yetkiye sahip, istediği yasayı tek elden yürürlüğe koyan bir Cumhurbaşkanının çocuğu, torunları neden Amerika’da yaşıyor.. Neden Amerikan vatandaşı?
Geleceğini mahvedecekleri ülkeden sonra yaşam alanı oluşturuyorlar kendilerine..
Tıpkı hoca efendilerinin Pelsilvanya’da oluşturduğu yaşam alanı gibi.! Satarlar ülkeyi yok olur giderler, satılan yakılan geri gelmez.. Satarlar satıyorlar gözlerini bile kırpmadan.. Alnının teriyle kazanmamış ki!!
Ve bugün Türkiye’de geçim sıkıntısı nedeniyle aileler masum yavrularıyla intihar ediyor.. İnanılır gibi değil..
Koca ülke, 84 Milyon insan.. Başında mahalle bakalı işletir gibi oturmuş bir adam ve azaları.. Memleket meselesini bırakmış belediye başkanıyla uğraşan İçişleri bakanı sıfatlı zat!
Ülke sınırını koruyacağım diye ortalıkta dolaşıp acemi askere racon kesen ülkeye milyonlarca kaçak Arap girmesine göz yuman sözde savunma bakanı, saray cengaveri zat!
Zam üstüne zam sonrası enflasyonda düşüşü anlatmaya çalışan kıvrak bakan damat! Vah.. Vah ki vah!

Halük Talay