TORBADAN ÇIKARILAMAYAN ASSUBAY HAKLARI

KONU ASSUBAY HAKLARI OLUNCA “DEVLET’TE DEVAMLILIK ESAS” OLUYOR.!
Dönemin Cumhurbaşkanı GÜL “haklarınız için mahkemelere gidin” der,

Eski Genkur.Başkanı General BAŞBUĞ “siz bizden çıktınız, hükümete gidin, eylem yapın” der.
* * *
Günümüzün Cumhurbaşkanı ERDOĞAN söz verir, oyalar gider,

Mevcut Milli Savunma Bakanı, dünün eski Genkur Bşk. AKAR “tazminat meselesi çözülmeli” der, isim aratır. Bakan olunca, olmayan tazminata artıştan bahseder..
* * *
Mesele “Assubay ve hakları” olunca, oyun oyalama kandırma sistematik olarak sürer, sadece seçimden seçime akıllarına gelir, kullanır, seçim biter, “şu bu torbada çıktı, çıkıyor” der, torbalar gider, halen “çalışıyoruz” der?
* * *
Yıllardır “bunlarda oyun bitmez“ der ve yazarım, biz savcı, adliye, hakim, suç duyurusu, gider geliriz.

Mevcut TEMAD Genel Başkanı, Yönetimi, 100’e yakın teşkilatı ve 10 binlerce üyesiyle oyunu seyreder ve seyrettirir, halen torba yasa bekler, torbalandığı torbadan çıkamaz, iradeyi ipoteklemeyi sürdürür.
* * *
Vatan Savunması yapan en fazla şehit ve gazisi olmakla şereflenen Assubaylara Siyasi ve Askeri Otoritenin verdiği değer bu kadar.

Sosyal hukuk devleti, anayasa, eşitlik, insan hakları ve onuru yerle bir..

Generali, albayı, yarbayı, 6 tazminatlı ayrıcalıklı bunlar. Onlara hiç diyebildiler mi “mahkemeye gidin, meydanlara inin” torba yasa, bilmem ne diye?
Mesele Assubay olunca “Devlette devamlılık esas” oluyor..

                   Selçuk İÇER
selcuk.icer@hotmail.com

Haberal’ın notu: Geçmişte Emekli bir yarbay ile Emekli bir Kıdemli Başçavuş aynı maaşı alırdı. Her sene kırpıla kırpıla Assubay emekli maaşları kuşa çevrildi. CB Erdoğan bir seçim öncesi “Assubayların eski yeni maaş farkı adaletsizliğini de düzelteceğiz” demişti, ama şikayetlerden belli ki, bir gelişme yok..