TÜRK ASKERİ BÖYLE KULLANILIYOR

AMERİKALI’nın GÖZÜNDE MEHMETÇİĞİN DEĞERİ 23 CENT.
YIL;1952 “-EN UCUZ ASKERİ TÜRKİYE’den TEMİN EDİYORUZ..” John F. Dulles
Yıl;2002 “-TÜRKİYE’nin EN İYİ İHRACAT ÜRÜNÜ ORDUSUDUR..” George Soros
***
1950 yılında iktidara gelen sağcı Demokrat Parti’nin ilk icraatlarından biri NATO’ya başvuru yapmak oldu..
NATO’nun da birinci şartı “Türk askeri ABD adına Kore’de savaşsın” oldu
Demokrat Parti, Anayasaya aykırı olarak… Üstelik Meclisin onayını almadan, Meclisi baypas ederek, Muhalefete bilgi vermek gereğini duymadan.. Kore’ye asker gönderme kararı aldı.
Türkiye Kore’ye 1950-53 arası toplamda 29.882 asker gönderdi..
Türkiye, NATO’ya girmenin kan bedelini 721 ölü, 672 yaralı, 175 kayıp ve 234 esir oldu vererek ödedi..

Kore savaşı sırasında, ABD Dışişleri Bakanı olan John Foster Dulles; “En ucuz askeri Türkiye’den temin ediyoruz.. Türk askerinin maliyeti 23 cent’e denk geliyor..” demişti..
***
1981-1989 yılları arasında ABD başkanı olan Kovboy filmlerinin kahramanı Ronald Reagan’ın hatıralarını anlattığı “Reagan Günceleri” isimli kitabı piyasaya çıktı.
Reagan, kitabının Türkiye ile ilgili bölümünde Turgut Özal’la şahane anlaştıklarını şöyle anlatıyordu; “Türkiye bizim güvenliğimizin bir parçasıdır, bir Türk askeri yılda 6 bin dolara maloluyor. Eğer onu bir Amerikan askeriyle değiştirmeye mecbur kalırsak, maliyetimiz 90 bin dolara çıkıyor” diyordu!
Yani..; Coni’nin günlüğü 246 dolarken, Mehmet’in günlüğü 16 dolardı.
Mehmetçiğin canı 23 cent’ten 16 dolara çıkmıştı ama, eskiden altı kat ucuza ölürken, artık 15 kat ucuza ölüyorduk.
***
Tarih 2 Ekim 1992- Müttefikimiz ABD ile planlı bir NATO tatbikatındayız.., Bir tatbikatta asla olmaması gereken bişey oluyor.. 1974’te Kıbrıs Harekâtı’na da katılmış olan TCG Muavenet muhribimiz ABD’ye ait USS Saratoga (CV-60) uçak gemisinden atılan 2 adet Sea Sparrow füzesiyle vuruluyor.. ABD, bu olayın kaza olduğunu açıklıyor.. Ancak kaza açıklaması “Saratoga mürettebatının iki atışının da tam isabet kaydetmesi; “Sea Sparrow” füzelerinin ateşlenebilmesi için 6 ayrı karara ihtiyaç olması, ayrıca bu işlemlerin ayrı ayrı odalarda bulunan personel tarafından yapılmakta olması” nedeniyle füzelerin peşpeşe kazayla ateşlenmesi kamuoyu tarafından inandırıcı bulunmadı ve olayın kasten yapıldığı düşünüldü. Anlaşılan ABD, Sea Sparrow füzelerini askerimiz üzerinde denemişti.. Bu elim olaydan sonra ABD Türkiye’ye 8 adet Knox sınıfı fırkateyni tazminat olarak verdi.
***
Yıl 2002- ABD’li finans spekülatörü George Soros.., Veya daha çok bilinen adıyla Renkli devrimlerin sponsoru,
Liboşlar davet etmiş.. Liboşların gurusu George Soros, Sabancı Üniversitesi’nde konferans veriyor..
Soroz, becerilerinden söz ediyor, 2000′lerin başında eski Sovyet ülkelerinde ve Balkanlarda gerçekleşen toplumsal hareketlere olan katkılarını anlatırken lafı Türk Ordusuna getiriyor..
“Türkiye’nin en iyi ihracat ürünü ordusudur” diyor..
Yani Mehmetçiğe biçilen “Nato’nun jandarması” tanımından rahatsızlık değil, övünç duymamız gerektiğini anlatmak istiyor..

***
Tarih 25 Şubat 2003 1 Mart Tezkeresine birkaç gün varken basınımızda bir haber:
-Pentagon, Afganistan’daki bin Amerikan askeri için ayda 28 milyon dolar harcıyor.. Bin Türk askeri için ise, sadece 4.5 milyon dolar harcanıyor. Türkiye aynı görevi altı kat ucuza yapıyor. Türkiye’nin Irak’a 10 bin asker göndermesi, ABD için her ay 240 milyon dolar tasarruf anlamına geliyor.”

Kendi basınımız Türk askerinin değerini böylesine düşürmeye çalışırken, ABD’liler boş durur mu.. Bakın onlar da ne yaptılar..
*
Tarih; 4 Temmuz 2003 – Yani ABD’nin en önemli millî bayramı olan 4 Temmuz Bağımsızlık Gününde… Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde karargâh kurmuş 11 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubunun ABD 173. Hava İndirme Tugayı’na bağlı askerlerce bir baskın sonucu derdest ediliyorlar.. Başlarına çuval geçirilmek suretiyle götürülüp 60 saat süresince alıkonuluyor.. sorguya çekiliyorlar..
Anlaşılan Memetçiğe biçtikleri değeri daha da düşürmek için başlarına kukuleta geçirip hakaret ederek aşağılıyorlar..
***
Yıllar geçse de, başkanlar gelip geçse de ABD’nin dış siyaseti de, Türk askerine bakışı da değişmiyor..
Bugün de ABD özel temsilcisi James Jeffrey’in “-İdlip’te 5 şehidimiz var” diye başlayan ve Türk askerine sahip çıkıyormuş görüntüsü veren konuşmasının ardında Türk askerini, Rus ve İran güçleri ile karşı karşıya getirme çabası yatıyor..
Akıllı ol Türkiye… ABD’nin ipiyle kuyuya inilmeyeceğini defalarca gördün.. Ayrıca Mehmetçiğimize biçtiği değeri de biliyorsun..

Mehmet Kurthan 14.02.2020