TÜRK HALKINI SÖMÜREN 5Lİ MİRASYEDİLER

İşte ÜLKENİN KAYMAĞINI YİYEN 5’Lİ

5 YANDAŞ FİRMAYA SON 10 YILDA SAĞLANAN

VERGİ İNDİRİMİ SAYISI: 128

Hangi firma kaç kez vergi indiriminden yararlandı;

Kolin 36, Cengiz 30, Makyol 24,

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, şunu diyen bir yazı 'İşte ÜLKENİN KAYMAĞINI YİYEN 5 LI ENGİZ mapa Limak MEHMET CENGİZ CEMAL KALYONCU NİHAT ÖZDEMİR Kolin NACI KOLOĞLU 36 5 YANDAŞ FİRMAYA Cengiz 30 SON 10 YILDA SAĞLANAN Makyol 24 Kalyon 19 Limak 19 VERGİ İNDİRİMİ 128 Toplam: 128'Kalyon 19, Limak 19 olmak üzere toplam 128 defa İktidarın göz bebeği 5’lisine dev kıyak ortaya çıktı!

CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, kamuoyunda 5’li yandaş şirket olarak bilinen firmalara sağlanan vergi, resim ve harç indirimi ile ilgili vermiş olduğu soru önergesinin yanıtına ilişkin yazılı metni yayınladı.
12 Ekim 2020 tarihinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan‘ın yanıtlaması istemi ile devletten almış oldukları yüksek bedelli ihalelerle ve kamuoyunda iktidar yandaşı olarak bilinen Cengiz, Limak, Kalyon, Kolin ve Makyol firmalarına sağlanan Vergi, Resim ve Harç İstisna Belgelerine (VRHİB) ilişkin yazılı soru önergesi verdiğini hatırlatan Başarır,Sayın Bakanın yaklaşık 2.5 ay sonra vermiş olduğu yanıta göre, son 10 yılda Cengiz İnşaat için 30, Kolin İnşaat için 36, Makyol İnşaat için 24, Kalyon İnşaat için 19 ve Limak İnşaat için de 19 kez VRHİB tanzim edildiği anlaşılmıştır” dedi.
               YABANCI FİRMALAR AÇIKLANMADI
Toplamda, iktidarın ihale üstüne ihale verdiği bu 5’li yandaş şirketlere 128 kez VRHİB tanzim edilerek destek olunduğunun ortaya çıktığını anlatan CHP’li Ali Mahir Başarır, şu görüşlere yer verdi:
Ne yazık ki Sayın Bakan, bu toplam 128 ihalenin kaçına fiilen yabancı bir firmanın katıldığı bilgisini önergemizin cevabında vermemiştir. Ticaret Bakanlığı’nın düzenlediği VRHİB’den yararlanmak için ihaleye muhakkak bir yabancı firmanın teklif vermesi zorunluluğu vardır. Toplam bu 128 İhaleye hangi yabancı firmaların katıldığı tarafımca takip edilerek kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Ayrıca, iktidar tarafından söz konusu 5’li firmaya verilen bazı ihalelerin adrese teslim olması bakımından, ihalelerin gereksiz bir şekilde 21/b maddesi kapsamında yapıldığı tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir.
                         KAMU VİCDANINI YARALAMAKTADIR
Başarır, konunun yakın takipçisi olmayı sürdüreceğini de vurgulayarak, “Emeklimizin, memurumuzun, çiftçimizin, işçimizin geçimini sağlamakta zorluk çektiği ve ülkemizin tam bir işsiz ordusuna dönüştüğü AKP İktidarı döneminde yandaş şirketlere tanınan her türlü imtiyazlar kamu vicdanını yaralamaktadır. Asgari ücretlilerimize kuruşla zam hesabı yapan iktidar, yandaşlarına rant zincirlemesi yapmaktan geri kalmıyor” ifadeleri
MEHMET KURTHAN

Yo r u m l a r :

Suat Konukluk

Allah sizlere bu imkanı sağlayanlarla beraber, bin belanızı versin, torunlarınıza kadar gün yüzü göstermesin, kul hakkı yiyen haramzedeler!