KAHRAMAN SUBAY KAŞİF KOZİNOĞLU KİMDİR?

Kaşif Kozinoğlu efsane bir kahramandı.

1978-80 arası Eğirdir Dağ ve Komando Okulundan tanıdım onu.
Uyduruk Ergenekon kumpası ile tutuklanıp Silivri’de katledilinceye kadar dostluğumuz sürdü.
1979 da, Eğirdir Dağ ve Komando Okulunda teğmen iken, ABD de yapılan NATO üyesi Ülkelerin subayları arasında 12 daldaki Savaş Oyunlarının tamamında DÜNYA ŞAMPİYONU olmuştu.
Bu 12 branşın içinde, atıcılık, yakın boğuşma, dağcılık, tahrip, pusu, hayatta kalabilme (dayanıklılık), 32 km.lik tam teçhizatlı maraton koşusu var.
Bu başarısından dolayı, TSK içinde hep Orgeneral muamelesi görürdü. Bunu bana o vakitler emir subayı olduğum paşam söylerdi..
Taa o vakitler Özel Harp Dairesinin de, vurucu tim komutanı idi. Mesai bitiminde tüm subaylar, assubaylar askeri gazinoya giderken, o ekibiyle birlikte dağ, bayır demeden, karda kışta saatlerce koşardı.. Arada bir gözden kaybolur, sonra tekrar ortaya çıkardı. Direkt Genelkurmay Başkanı’na bağlı olarak, yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda görev aldı. PKK nın çok baskın olduğu, 1990’larda, Ankara Gölbaşı’nda Polis Özel Harekat Merkezini kurdu. Korkut Eken’le birlikte 28 bin polise 6’şar ay Komando eğitimi vererek yetiştirdi ki, onlarla birlikte G.Doğuda PKK’yı bitirdi.
Ardından TSK ya bağlı olarak, Nahçıvan’da Harp Akademisi kurup, burada Türk Cumhuriyetlerinin subaylarına kurmaylık eğitimi verdi.
Azerbaycan’da Ermenilere karşı, Çeçenistan‘da Ruslara karşı, Bosna-Hersek’te Sırplara karşı savaştı.
Bu savaşlarda iki kez gazi oldu.. Rahmetli Elçibey’in de, Cevher Dudayev’in de, Aliya Izzetbegoviç‘in de, gizli Genel Kurmay başkanlıklarını yaptı.. 35 yıllık hizmetinin, 25 yılını hep yurt dışında ve çatışmaların içinde geçirdi.
TBMM tarafından kendine 3 kez üstün hizmet ödülü verilmiştir. Ayrıca 32 devlet başkanı tarafından da üstün hizmet ödülü almıştır.. Öldürülmeden önce Silivri’de, kaldığı koğuşta, el yazısı ile yazdığı, “SIRLAR” isimli 2.000 sahife tutan itiraflarında, bu ödülleri hangi devlet başkanından, hangi hizmet karşılığı aldığını yazmaktadır. “SIRLAR”in az bir kısmının yer aldığı bu kitap Kaynak yayınevinden temin edilebilir..
Mesela,ABD başkanı Bush, Afganistanda El Kaidenin kaçırıp işkence yaptığı, CIA Orta Asya yetkilisini ölmek üzere iken, Bush’un, Demirele, Demirel’in de Kaşif’ten yardım istemesiyle son anda kurtarmasından sonra verilmiştir. O CIA yetkilisi daha sonra CIA’nın 2.bşk.olmuş, kendisine can borçlu olduğu, Kaşif Kozinoglu’na, ifade vermek için Türkiye’ye gitmemesini, öldürüleceğini söyleyip uyarmıştır.
Kendisi, A.Türkeş için,”Bana Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan dağlarında yaşayan çobanlar başbuğ’ dan haber soruyorlar. Ben ona nasıl başbuğum demiyeyim ki” diyen bir Ülkücüydü aynı zamanda.. Sağcı-solcu bütün yurtseverlerle omuz omuza yan yana mücadele etti..
Çok kültürlüydü. “Ben,Türk dünyası konusunda özel yetiştirildim” demişti.
Ingilizce dışında, Arapça, Fasçayı da çok iyi bilirdi. Türk dünyasının tüm lehçelerine hâkimdi. Dünya çapında ve tarih boyutunda bir kahramandı.. Özel hayatı hemen hemen hiç yoktu. Yemeyi, içmeyi, eğlenceyi pek sevmeyen, hep savaşmaya konsantre olmuş, savaşmaktan zevk alan bir yiğitti..
Bu hizmetleri yaparken hiç ön plana çıkmadı ama, Tüm yaşamını bu milletin milli menfaatleri uğruna, savaşarak armağan etti.
Kaşif Kozinoglunu, tüm milletimizin artık yakinen tanıyıp bilmesi gerekmektedir. Alçak Feto’cular, böylesi bir kahramanımızı, Türk Milletinin elinden çalıp alçakça katletti. Onu katledenler kahrolacaklar, unutmayacağız..

Er geç intikamı alınacaktır..
(Arif YALÇINKAYA dan alıntı)